ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ

Bach Institute Level 1 Ανθοιαματα Μπαχ Bach Flower remedies

Η αξία που έχουν τα συναισθήματα στη ζωή μας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι τόσο απλό: Αν ξυπνήσουμε με όρεξη, θα περάσουμε μία υπέροχη ημέρα, η δημιουργικότητα και η χαρά θα κατακλύζει κάθε δράση μας. Στην αντίθετη περίπτωση, όλο κάτι θα μας φταίει, θα γκρινιάζουμε και θα ενοχλούμαστε από πράγματα και καταστάσεις, δυσχεραίνοντας τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν μόνο τις παροδικές διαθέσεις μας.

Τί συμβαίνει με τα συναισθήματα που έχουν ριζώσει μέσα μας και έχουν γίνει ένα με την προσωπικότητά μας; Πώς μπορούμε να ξετυλίξουμε αυτό το συναισθηματικό κουβάρι; Μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συναισθηματική ισορροπία;

Η σωστή αναγνώριση του συναισθήματος είναι η πρωταρχική ενασχόληση του συστήματος Bach. Τα άτομα που εκπαιδεύονται σε αυτό, μπορούν να αναγνωρίσουν κάθε συναίσθημα, αμέσως μόλις εμφανίζεται ή από όπου και αν προέρχεται, και να το κατηγοριοποιούν σύμφωνα με το σύστημα. Γίνεται αντικείμενό τους το συναίσθημα, η ανθρώπινη συμπεριφορά, η αυτογνωσία, και η προσφορά βοήθειας.

Το σύστημα Bach, ανακαλύφθηκε πριν 80 χρόνια στην Αγγλία, από έναν αλτρουιστή, πρωτοπόρο γιατρό και ερευνητή, τον Dr Bach, ο οποίος διαπίστωσε ότι όταν η Ψυχή μας οδηγεί προς μία κατεύθυνση ενώ η προσωπικότητα μας κατευθύνει αλλού, τότε δημιουργείται μια εσωτερική σύγκρουση που προκαλεί την ασθένεια. Έκτοτε η μέθοδος  έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο, τόσο διασημότητες, όσο και άτομα από κάθε μονοπάτι της ζωής.

Στο σύστημα Bach μπορούν να εκπαιδευτούν γιατροί, κτηνίατροι και ψυχολόγοι, αλλά και κάθε ιδιώτης, μιας που δε χρησιμοποιούνται δυσνόητοι όροι και έννοιες. Επιπρόσθετα, το επίπεδο εκπαίδευσης που θα επιλέξει ο καθένας είναι στο χέρι του, και ποικίλει από τη βασική εκπαίδευση (Level 1) ως την εκπαίδευση του σύμβουλου με διεθνή πιστοποίηση (Level 3).

Το Bach Institute Hellas, φέρνει κοντά σε κάθε ενδιαφερόμενο τη γνώση του συστήματος, μέσα από τα διεθνή προγράμματα του Παγκόσμιου φορέα εκπαίδευσης, το Bach Centre Αγγλίας.

Οι δυνατότητες εκπαίδευσης με μια ματιά:

  1. Level 1 (Επίπεδο 1): Όλη η ύλη του συστήματος

Α. Η εκπαίδευση διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο, και πραγματοποιείται σε αίθουσα, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο που ανακοινώνεται εκ προοιμίου κάθε φορά.

Κλικ εδώ για λεπτομέρειες.

Β. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται εξ’αποστάσεως με ανταλλαγή των ενοτήτων μάθησης μέσω e-mail, και με τη συνεργασία του εκπαιδευτή και του μαθητευόμενου, και διαρκεί 3 έως 6 μήνες.

Κλικ εδώ για λεπτομέρειες.

*Οι δύο παραπάνω επιλογές οδηγούν στο ίδιο αγγλικό πτυχίο από το Bach Centre. Εξαρτάται από τον κάθε μαθητή ποια θα επιλέξει ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις εκπαιδευτικές προτιμήσεις & στον τόπο διαμονής του.

*Παρέχεται Εγχειρίδιο μαθητών 80 σελίδων & το αγγλικό πτυχίο.

*Διδάσκονται από την Ελπίδα Ταραντίλη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Bach Centre & αποκλειστική μέντορα για την Ελλάδα στην εκπαίδευση από απόσταση.

  1. Level 2 (Επίπεδο 2): Η προχωρημένη πρακτική εξάσκηση

Ένα 2ήμερο σεμινάριο που πραγματοποιείται παραδοσιακά πάντα σε αίθουσα και όχι από απόσταση, εξαιτίας της διαδραστικής φύσης του, μέσω ασκήσεων και ομαδικής εργασίας. Η εκπαίδευση αυτή προϋποθέτει την προηγούμενη απόκτηση του Level 1 από οποιοδήποτε αντίστοιχο πιστοποιημένο πρόγραμμα στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

Κλικ εδώ για όλες τις πληροφορίες.

*Διδάσκεται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Bach Centre Αγγλίας, σε ελληνική παράλληλη μετάφραση.
Το Bach Institute φέρνει κοντά σας τους εμπειρότερους και πιο αναγνωρισμένους εκπαιδευτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

      3. Επίπεδο 3 (Level 3): Εξάσκηση σύμβουλου

Ένα 4ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ακολουθείται από περίοδο προσωπικής άσκησης υπό επιτήρηση και εστιάζει σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων τριών εις βάθος μελετών περίπτωσης. Αποτελεί το μόνο επίπεδο με γραπτές εξετάσεις. Έχει ως προαπαιτούμενα οποιαδήποτε πιστοποιημένα Level 1 & Level 2 προγράμματα.

Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

*Διδάσκεται και παρακολουθείται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Bach Centre Αγγλίας.

*Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2020. Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσθετη εξειδικευμένη εκπαίδευση:

Το Bach Institute Hellas διεξάγει μέσα στο έτος, ταχύρρυθμα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση σε εξειδικευμένους τομείς, όπως το σύστημα Bach για τα παιδιά, για τους φροντιστές υγείας, για τη ζωή της γυναίκας, για τα ζώα, κλπ.

Τα σεμινάρια ποικίλουν σε διάρκεια, και φιλοξενούν για την παρουσίαση εξειδικευμένους συνεργάτες μας ανά περίπτωση.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να συγκεκριμενοποιήσετε τη γνώση σας στον τομέα που σας ενδιαφέρει ή να ακολουθήσετε πολλές διαφορετικές ενότητες για να έχετε πληρέστερη μαθησιακή βάση.

Παρακολουθείτε τη σελίδα bachinstitute.gr για να μένετε πάντα ενήμεροι ή γραφτείτε στο newsletter της σχολής για να λαμβάνετε κάθε νέα δραστηριότητα απευθείας στο mail σας.  Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, αφήνοντας τα στοιχεία σας για επικοινωνία.

Θα χαρούμε να είστε μαζί μας στο επόμενο συναισθηματικό ταξίδι!