ΦΡΑΣΕΙΣ DR BACH

 ~Μπορούμε να κρίνουμε πόσο υγιείς είμαστε από το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε.

 ~Όταν η ψυχή και η προσωπικότητα είναι σε αρμονία τα πάντα είναι χαρά και ηρεμία, ευτυχία και υγεία.

 ~Θεράπευσε την αιτία, όχι το αποτέλεσμα.

~Μην αφήνετε την απλότητα της μεθόδου να σας αποτρέψει από τη χρήση της.

 ~Η υγεία είναι η κληρονομιά μας δικαιωματικά. Είναι η απόλυτη ένωση μεταξύ ψυχής, μυαλού και σώματος. Και δεν αποτελεί ένα δύσκολο και απόμακρο αγαθό να αποκτήσει κανείς αλλά ένα τόσο εύκολο και φυσικό που πολλοί από εμάς το παραβλέπουν.

 ~Για το δικό μας το όφελος πρέπει να εξασκηθούμε στην ειρήνη, στην αρμονία, στην ατομικότητα και στη σταθερότητα του σκοπού μας και προοδευτικά να αναπτύξουμε τη γνώση ότι στην ουσία έχουμε θεϊκή προέλευση.

 ~Μην αφήσετε ποτέ κάποιον να χάσει την ελπίδα ότι θα γίνει καλά.

 ~Όταν η προσωπικότητα δε βρίσκεται σε διαμάχη είναι απρόσβλητη από την ασθένεια.

~Πίσω από κάθε ασθένεια βρίσκονται οι φοβίες μας, τα άγχη μας, οι πλεονεξίες μας, αυτά που μας αρέσουν και αυτά που δε μας αρέσουν. Ας ψάξουμε, λοιπόν, βαθιά και ας τα γιατρέψουμε και με την ίασή τους θα φύγουν και οι ασθένειες που μας ταλαιπωρούν.

 ~Στους περισσότερους από εμάς υπάρχει ένα ή περισσότερα ελαττώματα που επιβραδύνουν την εξέλιξή μας, και είναι τέτοιο αυτό το ελάττωμα ή ελαττώματα, που εμείς οι ίδιοι πρέπει να τα αναζητήσουμε μέσα μας.

 ~Θα τo θέσω πολύ απλά ως εξής: Πεινάω, θα βγω και θα πάρω ένα μαρούλι από τον κήπο για να συνοδεύσω το γεύμα μου. Φοβάμαι και νιώθω άσχημα, θα πάρω μια δόση Mimulus.

~Ο πόνος είναι ένα διορθωτικό μέσο για να επισημάνει ένα μάθημα το οποίο με άλλα μέσα δεν καταφέραμε να αντιληφθούμε και ποτέ δεν μπορεί να εξαλειφθεί μέχρις ότου κατανοήσουμε αυτό το μάθημα.

~Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την προσωπικότητά μας, να ζήσουμε τη δική μας ζωή, να είμαστε ο καπετάνιος του πλοίου μας και όλα θα πάνε καλά.

~Η υγεία εξαρτάται από το πόσο εναρμονισμένοι είμαστε με την ψυχή μας.

~Αυτό που ξέρουμε ως ασθένεια είναι το τελικό στάδιο από μια πολύ βαθύτερη διαταραχή.

~Δεν επέρχεται πραγματική θεραπεία αν δεν υπάρξει αλλαγή στη στάση, ειρήνη του μυαλού και εσωτερική ευτυχία.