Bach Institute Hellas

Eλπίδα Ταραντίλη

Η Ελπίδα Ταραντίλη, MSc, BFRP εργάστηκε ως στέλεχος επιχειρήσεων στο χώρο του μάρκετινγκ και βρέθηκε για πολλά χρόνια πίσω από πολυάριθμες διαφημιστικές καμπάνιες στον τύπο και στην τηλεόραση. Η επαγγελματική της πορεία άλλαξε όταν ανακάλυψε τη δύναμη της φύσης να  θεραπεύει, μετά από μία επέμβαση που προέκυψε από λανθασμένες διαγνώσεις και προσπαθώντας να επουλώσει η ίδια τον εαυτό της.

Ταξιδεύοντας στην ανατολή και στη δύση, ασχολήθηκε με τη βοτανοθεραπεία, την Κινέζικη ιατρική, τη γιόγκα, την αυτοδιαχείριση, διαλογιστικές και ενεργειακές πρακτικές, αλλάζοντας την καθημερινότητα και αυτά με τα οποία είχε ταυτιστεί ως τότε. Κατέχει πτυχίο στη διδασκαλία της γιόγκα από το Yoga Institute της Ινδίας, χώρα στην οποία ταξίδεψε, διέμεινε και εργάστηκε, και με την οποία διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς ακόμα και σήμερα.

Σκοπός της έγινε να βοηθήσει όσους νοσούν έχοντας άθελά τους χαθεί από τη σύνδεση με τον εαυτό και την αδιαπραγμάτευτη πηγή δύναμης και χαράς μέσα τους.

Στην απλότητα του λόγου του γιατρού Bach για αυτοΐαση, βρήκε ένα πολύ σημαντικό δεδομένο. Είναι το ίδιο που πρεσβεύει η σύγχρονη τάση της ιατρικής επιστήμης για τα ψυχοσωματικά: ότι η διακύμανση του συναισθήματος είναι ικανή να επιφέρει αλλαγές στο φυσικό σώμα και στην προσλαμβανόμενη ποιότητα ζωής. Μέσα από εντατική μελέτη, άρχισε η ίδια να συνταγογραφείται με ανθοϊάματα και παρατήρησε να διακόπτει βλαβερές συνήθειες και περιοριστικές πεποιθήσεις στις οποίες μόνο με τη γλυκιά υποστήριξη των ανθοϊαμάτων μπόρεσε να εστιάσει.

Η Ελπίδα είναι διαπιστευμένη σύμβουλος ανθοϊαμάτων Bach από το Bach Centre της Αγγλίας και μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Πιστοποιημένων Ανθοθεραπευτών BFRPs (Bach foundation registered practitioners) του Ιδρύματος Bach. Ηγείται ομάδων εκπαίδευσης στο σύστημα Bach και οργανώνει συμβουλευτικές συνεδρίες για ιδιώτες, ζώα, καθώς και για το έμψυχο δυναμικό επιχειρήσεων.

Έχει οριστεί από το Bach Centre να παράσχει σε αποκλειστικότητα για την ελληνική επικράτεια, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης από Απόσταση (DLP-Distance Learning Programme) στα ελληνικά, Επίπεδο 1 (Level 1). Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια BFTP1, με την αδειοδότηση παροχής της  Διεθνούς πιστοποίησης στη βασική εκπαίδευση Επιπέδου 1,  μοναδική Level 3 marker & πιστοποιημένη σύμβουλος Μπαχ ζώων στην Ελλάδα!

Παράλληλα διεξάγει δωρεάν εκπαιδεύσεις και ομιλίες σχετικά με  το Σύστημα ανθοϊαμάτων Bach σε όλη την Ελλάδα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα οφέλη της μεθόδου. Είναι επίσημη μεταφράστρια στο έργο του Dr Bach που αφιλοκερδώς διανέμει το Bach Centre, chief editor του bachinstitute.gr, και είχε την τιμή να εκπαιδευτεί και εργαστεί κοντά σε σπουδαίες δασκάλες του συστήματος Bach στην Αγγλία και στην Ελλάδα.

Εμπνεύστηκε το Bach Institute Hellas ώστε με απλό και διαδραστικό τρόπο, να μπορεί να βοηθά στην κατανόηση της αλληλουχίας των σκέψεων και τα προκαλούμενα συναισθήματα, εστιάζοντας στο να διαδίδει τη δυνατότητα αυτοΐασης μέσω της συναισθηματικής εξισορρόπησης, με τη γνώση του συστήματος Bach.

Ταραντιλη Ανθοιαματα Μπαχ Bach Institute Hellas
Ξενοφών Μουτζόγλου

Ο Ξενοφών Μουτζόγλου είναι operations manager του Bach Institute Hellas και  εκπαιδευόμενος σύμβουλος ανθοϊαμάτων Bach (Level 2). Επιβλέπει και οργανώνει τις δραστηριότητες της σχολής έχοντας ως οδηγό την επιθυμία του Dr. Bach για τη διασφάλιση της απλότητας του συστήματος ανθοθεραπείας κατά τη διάδοσή του.

Βρήκε στα ανθοϊάματα Bach τον κρίκο που ενώνει την καθημερινή δράση στο πεδίο που μας γίνεται αντιληπτό με τον πνευματικό εαυτό και έκτοτε χρησιμοποιεί τα ανθοϊάματα για προσωπική ανέλιξη και ευημερία.

Η βαθιά του αναζήτηση από εξαιρετικά νεαρή ηλικία σχετικά με τους νόμους που διέπουν τις δυναμικές της ατομικής ύπαρξης, τον ώθησε στη μελέτη και πρακτική της φιλοσοφίας καθώς και στα ταξίδια με εξωτερικευμένη δράση, αλλά και με εσωτερική σιωπή και γαλήνη.

Είναι λάτρης των βιβλίων, της μουσικής και των ήχων της φύσης και υποστηρίζει την αυτοδιαχείριση και το αναφαίρετο δικαίωμα για σωματική και ψυχική υγεία. Παράλληλα με αυτή του τη δραστηριότητα, διατηρεί ατομική επιχείριση που σχετίζεται με το ευ ζην και την ποιοτική διατροφή, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ποιότητα ζωής μέσω της διατροφής.